Τρίτη 22 Ιουνίου 2010

ΜΙΚΡΑ ΑΘΩΑ ΨΕΜΑΤΑ


Καινούργιο βιβλίο, καινούργια ηρωίδα. Κάτια Κατσούλα,άνεργη ηθοποιός και "επαγγελματίας" ψεύτρα. Τα μικρά αθώα ψέματα είναι η ειδικότης της. Τα χρησιμοποποιεί για να παρουσιάζει τη ζωή της πολύ πιο όμορφη από ότι είναι στην πραγματικότητα. Ιδού η θεωρία της: "Όλοι λέμε «λευκά» ψέματα, όσο έντιμοι και ειλικρινείς και αν είμαστε σε γενικές γραμμές. Δεν σας έχει τύχει ποτέ να περάσετε ένα άθλιο βράδυ με κάποιον και όταν στο τέλος της βραδιάς σας ρωτήσει πως περάσατε να του απαντήσετε με ενθουσιασμό «υπέροχα»; Η καλύτερη σας φίλη φοράει ένα καινούργιο φουστάνι που δεν την κολακεύει και όταν σας ρωτάει πως σας φαίνεται της απαντάτε ότι είναι πολύ όμορφο. Μη μου πείτε ότι ούτε αυτό σας έχει τύχει; Η μητέρα σας έχει μαγειρέψει μια από τις σπεσιαλιτέ της αλλά δεν την έχει πετύχει. Θα κάτσετε να της το πείτε φόρα παρτίδα; Δεν νομίζω. Μάλλον θα πείτε ψέματα ότι το φαγητό είναι υπέροχο όπως συνήθως. Αυτές είναι μερικές από τις περιπτώσεις που τα μικρά, αθώα ψέματα επιβάλλονται. Εδώ ο δρόμος της αλήθειας θα ήταν απλά σκληρότητα και μάλιστα αναίτια. Γι’ αυτό και εγώ λέω τα μικρά, αθώα μου ψέματα όταν οι συνθήκες το απαιτούν".
Οπως καταλάβατε πρόκειται για μια καλοπροαίρετη ψεύτρα που λέει ψέματα για καλό σκοπό, για να μη στενοχωρεί τους άλλους. Μόνο που δεν τα λέει μόνο για τα μικρά και ασήμαντα αλλά και για τα σημαντικά θέματα της ζωής της και τότε ξεκινούν τα μπερδέματα. Εσείς τι γνώμη έχετε; Προτιμάτε τη σκληρή αλήθεια ή τα μικρά, αθώα ψέμματα;

1 σχόλιο:

  1. το πρώτο σχόλιο δικό μου???μεγάλη μου τιμή!!!
    δεν το έχω τελειώσει ακόμα αλλά χθες βράδυ το έκλεισα με το ζόρι για να πάω για ύπνο κατά τις 2!!! συνεπώς φταις εσύ για την σημερινή μου κατάντια!!!
    θα ξαναπώ και απο δώ ότι είμαι τόσο χαρούμενη για σένα Γιωργίτσα... πάντα καλά και πάντα επιτυχίες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή